Rôzne

Mesto Trenčín nakúpilo TESTY pre nezaočkovaných: Záujem nebol ani polovičný

Poznať úroveň protilátok prejavilo 1145 nezaočkovaných Trenčanov. Mohli ich byť pritom takmer trikrát viac.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trenčín nakúpilo TESTY pre nezaočkovaných: Záujem nebol ani polovičný
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Záujem o zistenie stavu protilátok proti ochoreniu COVID-19 prejavilo 1145 nezaočkovaných Trenčanov. Dobrovoľné testovanie pre svojich obyvateľov pripravila trenčianska radnica v spolupráci s Biomedicínskym centrom Slovenskej akadémie vied (SAV).

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, do dobrovoľného bezplatného testovania sa od 20. do 27. januára zaregistrovalo 1314 obyvateľov nad 18 rokov s trvalým bydliskom v Trenčíne. Testovanie na úroveň protilátok bolo určené pre nezaočkovaných Trenčanov, ktorí na COVID-19 neochoreli a nezaočkovaných, ktorí ochoreli a od pozitívneho testu uplynulo viac ako 60 dní.

„V sobotu 29. februára si testy prevzalo 1145 ľudí. Odber kvapiek krvi z prsta si urobili doma a odovzdali ich mestu, ktoré ich následne doručí do Slovenskej akadémie vied,“ doplnila Ságová.

Mesto si objednalo 3300 testov za 70 000 eur. Primárnym cieľom testovania bolo spoznanie stavu imúnnosti voči ochoreniu COVID-19 u obyvateľov mesta Trenčín. Sekundárnym cieľom bolo identifikovať podiel obyvateľov mesta Trenčín, ktorí sú alebo nie sú imúnni voči ochoreniu a do istej miery ich aj motivovať, aby urobili niečo pre svoje zdravie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM