Rôzne

Nemocnica v Myjave môže liečiť pacientov s COVID-19 monoklonálnymi protilátkami

Medzi nemocnice, ktoré liečia COVID-19 monoklonálnymi protilátkami, sa zaradila aj tá na kopaniciach.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Myjave môže liečiť pacientov s COVID-19 monoklonálnymi protilátkami
Zdroj: Nemocnica s poliklinikou Myjava

Nemocnica s poliklinikou Myjava môže liečiť svojich pacientov nakazených novým koronavírusom monoklonálnymi protilátkami kasirivimab a imdevimab. Informovala o tom nemocnica na webovej stránke.

Praktický lekár

Liečbu musí stanoviť praktický lekár a určená je pre pacientov v začiatočnom štádiu ochorenia, ktorí majú vysoké riziko, že ochorenie COVID-19 u nich prejde do závažného stavu. Monoklonálne protilátky sa podávajú v nemocnici formou infúzie do žily, čo trvá maximálne 30 minút. Po podaní je pacient ešte hodinu sledovaný.

Cieľom podávania monoklonálnych protilátok je zabrániť úmrtiu alebo hospitalizácii, v indikovaných prípadoch je možné podať túto liečbu aj hospitalizovaným pacientom.

Správy z Trenčianskeho kraja

Monoklonálne protilátky

„Táto liečba je indikovaná u pacientov s vysokým rizikom ťažkého priebehu ochorenia, ktorí majú potvrdené ochorenie COVID-19 metódou RT-PCR alebo LAMP alebo prostredníctvom rýchlej PCR diagnostiky," informovala nemocnica.

Kasirivimab a imdevimab sú bielkoviny, tzv. monoklonálne protilátky, ktoré sa viažu na tzv. spike protein koronavírusu, spôsobujúceho ochorenie COVID-19. Zabraňuje vírusu dostať sa do buniek v organizme a spôsobiť infekciu, vďaka čomu môžu pacienti jednoduchšie a rýchlejšie prekonať vírusovú infekciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM