Marek Vatraľ Krimi

Netradičný nález v kovošrote neďaleko Trenčína: Pyrotechnik na mieste! FOTO

Podľa policajnej správy museli privolaní pyrotechnici dôkladne preveriť kvôli bezpečnosti celý areál. Čítajte viac, čo tam napokon našli.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný nález v kovošrote neďaleko Trenčína: Pyrotechnik na mieste! FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Na tiesňovú linku polície 158 bolo oznámené, že v Dubnici nad Váhom na Murgašovej ulici počas nakladania starého kovového odpadu na odvoz z kovošrotu bola nájdená munícia. Operačný dôstojník na miesto nálezu okamžite vyslal pyrotechnika Pohotovostného policajného útvaru Krajského policajného zboru (PPÚ KR PZ) z Trenčína. Informovala o tom trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„Po príchode na miesto, ktoré už zaisťovala hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Dubnica nad Váhom, pyrotechnik za dodržania bezpečnostných predpisov zistil, že sa jedná o súčasnú muníciu a to jeden kus leteckej bomby pravdepodobne Jupiter OFAB-100–110-TU. Jednalo sa teda o cvičnú leteckú bombu rozmerov 860×220 centimetrov, ktorá sa používa k výcviku pilotov. Bomba neobsahuje trhavinu, na tele bomby je vyznačený červený kríž, čo znamená, že je cvičná, bez šablonácie,“ vysvetlila Antalová.

Hoci sa podľa jej slov jednalo o cvičnú muníciu, pyrotechnik rozhodol, že za dodržania bezpečnostných predpisov prevezie muníciu do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom, aby mohla byť spustená prevádzka v kovošrote. Miesto nálezu bolo podľa hovorkyne pyrotechnikmi dôkladne prekontrolované, ale iná munícia sa na mieste nenachádzala.

K udalosti podľa Kudličku došlo 13. februára 2019 napoludnie.

FOTO: Nájdená cvičná bomba, ktorá neobsahuje trhavinu
2
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM