Marek Vatraľ Rôzne Správy

Nevšedné plemená psov v Trenčíne? Aj na takéto rasy môžete natrafiť, FOTO

V Trenčíne majú svoj domov stovky psov. A medzi nimi sa nájdu aj také, ktoré sú v rámci svojho plemena jediným zástupcom v meste...

Ilustračný obrázok k článku Nevšedné plemená psov v Trenčíne? Aj na takéto rasy môžete natrafiť, FOTO
5
Galéria

V Trenčíne je oficiálne zaregistrovaných viac ako tri tisíc psov najrôznejších plemien. Prevažnú väčšinu z nich však tvoria kríženci. Ako uvádza špecializovaný portál egov.trencin.sk, najobľúbenejším čistokrvným plemenom v Trenčíne je Yorkshirský teriér. Hneď po ňom nasleduje Labradorský retriever a tretie miesto patrí nemeckému ovčiakovi.

Trenčania si ale vyberajú aj výstrednejšie rasy. V evidencii psov v Trenčíne sa podľa špecializovaného portálu egov.trencin.sk nachádza aj niekoľko plemien, ktoré majú v meste len jediného zástupcu. Ojedinelým plemenom je napríklad šar- pei, ktoré sa vyznačuje nie príliš pohľadným výzorom. Ak by sme ale mali hovoriť o jeho povahe, charakterizuje ju nekonečná láskyplnosť a oddanosť a aj na výzor by sme si určite veľmi rýchlo zvykli.

Podobným prípadom, ktorý vyniká obdobnou priateľskou povahou je plemeno corgi, ktoré je húževnaté, komunikatívne a neobyčajne hravé z kategórie nižšieho vzrastu. Pôvodne pochádza zo Spojeného kráľovstva, konkrétne z Wallesu.

Ojedinelou rasou je aj iránske plemeno saluki, ktorá je chovaná ako spoločenský ale tiež aj dostihový pes. Vzhľadovo ju charakterizuje chrtia, štíhla a elegantná postava. Podobne ako ostatní chrti, aj saluki je pes so silným loveckým inštinktom. Okrem iného sa vyznačuje aj nezávislou alebo lepšie povedané svojskou povahou. Cez to všetko ide nesmierne spoločenského psa, ktorý je vhodný aj k dobrým deťom.

Zhovievavý temperament je príznačný aj pre rasu kooikerhondje, ktorá je vzrastom iba o čosi väčšia ako corgi. Pre aktívne plemeno pôvodom z Nizozemska je taktiež typická priateľská a najmä dynamická povaha. Jeho chov sa u nás podobne ako aj v Čechách pomaly ale isto rozrastá.

Medzi nádherných spoločníkov patrí aj šeltia, ktorá sa vyznačuje elegantným výzorom s dlhou srsťou. Podobne ako v prípade predchádzajúcich plemien, aj táto rasa vyniká svojráznou inteligenciou, bystrosťou a temperamentom. Nie je oddaná iba svojmu pánovi, ale vôbec celej rodine vrátane detí, na ktoré si ale musí iba zvyknúť.

Pozrite si aj fotogalériu nevšedných plemien psov, ktoré sa vyskytujú aj v našom meste

Obrazom: Ojedinelé plemená psov zastúpené v Trenčíne
5
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM