Rôzne

Prekvapený prednosta úradu v Prievidzi: Ľudia sa môžu sťažovať nanajvýš na seba

V Bojniciach funguje šieste odberné miesto, najmä pre kúpeľných hostí. Ako hodnotí situáciu prednosta Okresného úradu v Prievidzi?

Ilustračný obrázok k článku Prekvapený prednosta úradu v Prievidzi: Ľudia sa môžu sťažovať nanajvýš na seba
15
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Šieste odberné miesto na celoplošné testovanie na nový koronavírus začalo v nedeľu fungovať v Bojniciach. Určené je najmä pre kúpeľných hostí s ťažším zdravotným stavom, z areálu kúpeľov ich tam vozia autom či turistickým vláčikom.

Bojnice

„Odberové miesto sa nachádza v kongresovej sále kultúrneho centra,“ spresnil prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka. Miesto podľa neho plánovalo mesto otvoriť už v sobotu (31. 10.), nemalo však dostatok zdravotníckeho personálu.

Odberné tímy v Bojniciach v sobotu vykonali 2 572 testov, pozitívnych z nich bolo 44, doplnil Palacka. „V meste sme v sobotu otvorili päť odberných miest, priebeh testovania bol pokojný, za čo ďakujem všetkým zúčastneným. Čakacie doby na jednotlivých odberných miestach boli relatívne krátke v porovnaní s inými mestami, pretože ľudia čakali približne od 45 minút do hodiny, v najsilnejších časoch hodinu a pol,“ spomenul prednosta. Mesto podľa neho nezaznamenalo problémy s personálom či certifikátmi.

Bez negatívnych hlásení

V okrese Prievidza vykonali tímy na 116 miestach 57 512 testov. Pozitívnych z nich bolo 1 152. „Som prekvapený, že sme žiadne negatívne hlásenia nemali oproti iným okresom, kde boli takéto incidenty. Nevidel som, že by sa ľudia sťažovali, nanajvýš sa môžu sami na seba, že stáli v radoch, keď nemuseli a mohli prísť dnes,“ ozrejmil prednosta Okresného úradu v Prievidzi Pavol Jusko.

Situáciu počas celoplošného testovania okresný úrad podľa neho monitoruje i v nedeľu. „Sme v permanentnom kontakte s armádou a starostami podľa toho, čo potrebujú. Sme tu preto, aby sme im pomáhali a koordinovali ich,“ dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM