Rôzne

Psíkom pomáhajú nájsť nový domov: Handlovčania na to idú moderne

Handlovská karanténna stanica má nové logo i web. Má to napomôcť pri hľadaní nového domova pre štvornohých miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Psíkom pomáhajú nájsť nový domov: Handlovčania na to idú moderne
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Karanténna stanica v Handlovej má nové logo i internetovú stránku. Dopomôcť majú k rýchlejšej adopcii psov, ktorí tam čakajú na svoj nový domov. Webstránka ponúka priestor i na uverejnenie príbehov domácich miláčikov či poďakovanie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Pre lepšiu budúcnosť

„Naša karanténna stanica začínala tento rok s prázdnymi kotercami a odvtedy z nej každý zo psíkov bez domova putoval do novej rodiny hneď po uplynutí karanténneho obdobia, zdravý, zaočkovaný, začipovaný a pripravený na nový život. Aby to bolo tak aj naďalej, dostali psíci vlastnú novú webstránku," spomenul Tomáš Gríger z handlovského mestského úradu.

Hlavným poslaním nového webu je podľa neho poskytovať informácie o psoch v karanténnej stanici, ktorí si aktuálne hľadajú nový domov, čím sa zvyšujú ich šance na peknú budúcnosť.

K webstránke pribudlo aj nové logo, ktorého autorom je Stanislav Stehlík. „Vďaka jasnej vizuálnej identite a ľahko dostupnému prehľadnému opisu na webstránke sa naši nájdení psíci nestratia tak ľahko v spletitom priestore internetu a rýchlejšie sa informácie o nich rozšíria po sociálnych sieťach a ďalších webstránkach. To je pre našu stanicu veľmi dôležité, keďže len málo umiestnených psov zostáva v regióne," priblížil Gríger.

Príbehy psíkov

Na novom webe sa tiež návštevník dozvie všetky potrebné informácie o karanténnej stanici, jej činnosti a aktivitách, nechýba tam ani priestor na poďakovanie sa množstvu ľudí, ktorí psom pomáhajú. „V neposlednom rade dostali na webstránke možnosť nepriamo rozpovedať svoje silné životné príbehy niektorí z nájdených psíkov. Veríme, že vzbudia v ľuďoch cit pre zodpovednosť, aby bolo stále menej tých psov, ktorí budú poznávať koterce útulkov či karanténnej stanice," dodal Gríger.

Webstránku zhotovilo oddelenie komunikácie a marketingu mesta v spolupráci s príslušníkmi Mestskej polície Handlová, ktorí sa o psov v karanténnej stanici starajú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM