Aktualizované Filip Chudý Iné športy Video

Peter Sagan sa postaral o cyklistické šialenstvo: FOTO a VIDEO priamo z trate

Cyklistický šampionát v Bánovciach nad Bebravou a okolí prilákal k trati pretekov obrovské množstvo fanúšikov.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Spoločné majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike sa konajú v Bánovciach nad Bebravou, pričom elitné preteky mužov naplánovali na nedeľu. V pelotóne sa objavili také mená ako trojnásobný majster sveta Peter Sagan, Erik Baška a z českej strany napríklad Zdeněk Štybar či Petr Vakoč.

Hlavne účasť Petra Sagana spôsobila obrovský záujem fanúšikov, ktorí nešetrili so zaujímavými nápadmi, veď posúďte sami vo fotogalérii a na videu.

Peter Sagan získal siedmy slovenský majstrovský titul v pretekoch s hromadným štartom na spoločnom československom šampionáte v Bánovciach nad Bebravou. V nedeľu rozhodol o svojom triumfe v záverečnom stúpaní, keď sa utrhol od vedúcej skupiny a prišiel si v sólovom úniku po absolútne víťazstvo pred trojicou Čechov. Český titul si vybojoval Michael Kukrle. Druhým najlepším slovenským cyklistom bol Matúš Štoček, tretí skončil Lukáš Kubiš, ktorý prešprintoval Erika Bašku.

Nedeľňajší vrchol spoločných MSR a MČR nemal náročný profil, na pretekárov čakalo približne 1 900 výškových metrov, no preteky na dlhej trase skomplikovali vysoké horúčavy. Už na štarte o 10.30 hod. ukazoval teplomer okolo 30 stupňov Celzia. Pretekári absolvovali dokopy sedem okruhov dlhých 32,5 km (Bánovce, Dežerice, Horňany, Bobot, Motešice, Krásna Ves, Timoradza, Podlužany, Bánovce). Hneď po štarte sa začalo útočiť a do úniku sa snažili dostať viacerí pretekári. Nikto sa však dlhšie nedokázal odpútať a nezmenilo to ani stúpanie na Motešice (0,8 km, 5,3%).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

OBRAZOM: Cyklistický šampionát v Bánovciach nad Bebravou a okolí
35
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM