Barbara Dallosová Krimi

Podvodník sa vydával za lekára: Mária (84) z Trenčína prišla o svoje úspory

Policajti majú na stole ďalší prípad, na konci ktorého je obohatený podvodník a nešťastná dôchodkyňa. Čítajte, aký trik podvodník zvolil.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník sa vydával za lekára: Mária (84) z Trenčína prišla o svoje úspory
Zdroj: TASR

Policajti krútia hlavami. Aj napriek neustálym upozorneniam evidujú ďalší prípad, pri ktorom prišiel starší človek o úspory pre svoju dôverčivosť. Prípad, ktorý už má na stole policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Trenčíne, opisuje krajská polícia na svojom oficiálnom facebooku.

Podľa polície neznámy mužský hlas z neznámenho čísla zavolal Márii (84) z Trenčína, predstavil sa ako doktor Miroslav K. a oznámil jej, že jej synovec, inžinier R. H., mal autonehodu, pri ktorej došlo k ťažkému zraneniu vodičky a jej dieťaťa. Muž vydávajúci sa za lekára poškodenej ponúkol, že keď chce, aby sa táto vec neriešila súdnou cestou, tak má možnosť poslať sumu 3 000 eur. prostredníctvom služby Western Union na meno Konstantin Georgiev Kostadinov – Belgicko.

,,Starenka v telefonickom rozhovore odpovedala, že nechce, aby sa to riešilo súdnou cestou a pre dobro jej synovca čiastku 3 000 eur uhradí na adresu, ktorú jej neznámy muž uviedol. Po telefonáte poškodená v čase o 11:00 hod. odišla na hlavnú poštu v Trenčíne, a uhradila šekom prostredníctvom služby Western Union čiastku 3 000 eur na adresu, ktorú jej neznámy muž uviedol v telefonáte. Za túto transakciu zaplatila ešte poplatok 119 eur. Poškodená po príchode domov zatelefonovala synovcovi, ktorého oboznámila s celou situáciou. Synovec babičke povedal, že žiadnu dopravnú nehodu nemal a že sa stala obeťou podvodu. Poškodená preto odišla necelé dve hodiny po zaplatení opäť na poštu, pričom uviedla, že sa stala obeťou podvodu. Platba však už bola vykonaná a nedala sa stopnúť," opisujú trik podvodníka policajti.

Polícia v súvislosti s prípadom dôrazne upozorňuje dôchodcov a starších dôverčivých ľudí, ktorí v dobrej viere, že pomáhajú príbuznému či človeku v núdzi vydajú svoje ťažko zarobené a ušetrené peniaze do rúk podvodníkom.

,,Opakovane upozorňujeme dôchodcov, ich príbuzných a rodinu, aby si vždy informáciu o nehode blízkeho overovali spätne telefonicky u dotknutej osoby, alebo u iného príbuzného. Zdôrazňujeme, aby v žiadnom prípade neposielali peniaze po telefonickej informácii ale informácie si overili z viacerých zdrojov. Žiaden lekár nemá právo žiadať o finančné platby za zdravotný zákrok," apelujú policajti.

Ako dodávajú, v tomto prípade podvodníci použili meno doktor Miroslav K. a je vysoko pravdepodobné, že si vymyslia ďalšie meno, ale aj to, že sa budú ďalej predstavovať ako doktor Miroslav K.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM