Správy Samospráva

Práce v mestskom parku sa už začali: Vodiči a chodci, pozor na tieto obmedzenia!

V mestskom parku sa tento týždeň podľa informácií mesta začali prípravné práce pred veľkou obnovou. Už tento týždeň však budú platiť určité obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Práce v mestskom parku sa už začali: Vodiči a chodci, pozor na tieto obmedzenia!
Zdroj: Mesto Trenčín

Len pred nedávnom sme vás informovali o zásadnej revitalizácii parku M. R. Štefánika v hodnote takmer 400 000 €, ktorá by sa mala uskutočniť ešte v tomto roku.

Podľa informácií mesta začali pracovníci Mestského hospodárstva a správy lesov s orezom krov a zrezom malých stromov už v pondelok 19. 2. 2018. Včera, to jest 20. 2. 2018 sa pokračovalo v orezávaní krov a odstraňovaní menších stromov, ktoré nezasahujú do chodníkov.

Od dnešného dňa a pravdepodobne až do piatka sú podľa podľa vyjadrení mesta v pláne ostatné výruby, pri ktorých budú platiť určité obmedzenia pre chodcov. Informovať o nich budú tabule umiestnené v priestore, kde by mohlo hroziť nebezpečenstvo počas prác.

„Na budúci týždeň sa bude územie parku dočisťovať a pripravovať pre zhotoviteľa revitalizácie. Práce sa dotknú nielen mestských pozemkov v parku, ale aj pozemkov Železníc Slovenskej republiky. Vodičov upozorňujeme, že pre prípravné práce bude čiastočne zabraté parkovisko pri penzióne pri parku," informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Park chce mesto presvetliť asanáciou kríkov, ošetriť vzácne druhy drevín, odstrániť poškodené a generačne doplniť nové. Výsledkom realizácie by mala byť aj výmena krátkovekých drevín za dlhoveké s rozšírením druhového zastúpenia.

„Park bude farebne oživený kvitnúcimi drevinami, kvetinovými plochami a čiastočnou regeneráciou trávnikových plôch. Projekt počíta aj s protihlukovou stenou od železnice a cestnej komunikácie," doplnila hovorkyňa s tým, že mesto chce v tomto roku zrekonštruovať aj hlavný chodník naprieč parkom.

Projekt počíta podľa mesta aj s doplnením protihlukovej izolácie od vedenia železničného i dopravného ťahu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM