Krimi

Pred jazdou sa poriadne nasypal: Policajtom sa priznal len k heroínu, klamal

Navyše nemal ani platný technický preukaz.

Ilustračný obrázok k článku Pred jazdou sa poriadne nasypal: Policajtom sa priznal len k heroínu, klamal
Zdroj: TASR

Policajti obvodného oddelenia PZ z Bánoviec nad Bebravou na miestnej komunikácii spozorovali vozidlo Alfa Romeo, ktorého vodič spáchal dopravný priestupok. Preto ho predpísaným spôsobom zastavili.

Policajti podľa vlastných slov hneď videli, že s vodičom nie je niečo v poriadku. Vodič bol vraj nervózny, zle artikuloval a nevedel obstáť na mieste. „Policajti sa ho spýtali, či užil alkohol alebo iné návykové latky. Vodič policajtom uviedol že „iba“ heroín, na ktorom je závislý už 20 rokov,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Policajti vodiča vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu. Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia boli pozitívne na látky: metamfetamin, amfetamín, cannabis, benzodiazepin a morfin.

„Neskôr sa vodič policajtom priznal, že okrem heroínu užil taktiež pervitín a aj lieky od psychiatra, po ktorých je zakázané viesť motorové vozidlo. Vodičovi bol odobratý biologický materiál na bližšie skúmanie, ktoré určí či sa dopustil priestupku alebo trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodávajú muži zákona.

Policajti mu následne zadržali vodičský preukaz, ako aj osvedčenie o evidencii nakoľko viedol vozidlo ktoré bolo technicky nespôsobilé premávky na pozemných komunikáciách. Ďalšia jazda bola vodičovi Alfy zakázaná.

Na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou poslali muži zákona žiadosť, aby z biologického materiálu spracoval výsledky toxikologicko-chemickej analýzy, na stanovenie koncentrácie omamných látok.

Podľa výsledkov lekárskeho vyšetrenia budeme postupovať v trestnom alebo priestupkovom konaní. Vodiča za túto jazdu každopádne neminie postih,“ dodávajú trenčianski policajti na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM