Rôzne

Situáciu berú vážne: Trenčianska univerzita mení výučbu

Okolnosti na Slovensku sa nevyvíjajú priaznivo. Trenčianska univerzita prejde preventívne na online výučbu.

Ilustračný obrázok k článku Situáciu berú vážne: Trenčianska univerzita mení výučbu
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne prejde od stredy 14. októbra na dva týždne na online výučbu. Informovala o tom hovorkyňa univerzity Lucia Petríková.

„Hoci je univerzita stále v zelenej zóne, situáciu týkajúcu sa pandémie riešime s najväčšou vážnosťou a zodpovednosťou a denne prehodnocujeme vydané opatrenia,“ povedala.

„Okolnosti na Slovensku sa nevyvíjajú priaznivo, preto sa vedenie univerzity rozhodlo z preventívnych dôvodov prejsť na dvoch najväčších fakultách (fakulta zdravotníctva a fakulta sociálno-ekonomických vzťahov) na online výučbu. Výnimkou sú praktické cvičenia na fakulte zdravotníctva, ktorých výučba online je veľmi náročná a pre študentov menej vyhovujúca,“ uviedla Petríková s tým, že praktické cvičenia budú vyučovať prezenčne, dokedy to situácia dovolí.

Podľa rektora TnUAD Jozefa Habánika sú zdravie a bezpečnosť študentov a zamestnancov na prvom mieste. V letnom semestri univerzita rýchlo zareagovala, systém výučby menila za pochodu a študenti a vyučujúci si skúsili elektronickú komunikáciu, skúšky i štátnice. O to môže byť teraz prechod na online výučbu jednoduchší. O prípadnom návrate k prezenčnej forme štúdia rozhodne aktuálna epidemiologická situácia, študentov budú včas informovať.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM