Rôzne

Trenčianska nemocnica má menej COVID pacientov: Pľúcne ventilácie sú ale plné!

Po týždni sa situácia zlepšila. Vo Fakultnej nemocnici Trenčín sa uvoľňujú covidové lôžka, lenže pľúcne ventilácie sú obsadené naplno.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska nemocnica má menej COVID pacientov: Pľúcne ventilácie sú ale plné!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín je aktuálne s ochorením COVID-19 hospitalizo­vaných 106 pacientov, o 39 menej ako minulý týždeň. Na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených 14 pacientov. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

„Pre pacientov s novým koronavírusom máme pripravených 169 lôžok, momentálne je voľných 63 lôžok. Na covid oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM), kde je pripravených 14 ventilovaných lôžok, máme momentálne naplnený stav,“ uviedla Holecová.

Z pracovného procesu je pre ochorenie, prípadne karanténu aktuálne vyradených 78 zamestnancov, čo je o 17 menej ako pred týždňom. Z toho je sedem lekárov, 45 sestier a 26 ostatných zdravotníckych pracovníkov.

„Doposiaľ sme podali spolu 41 867 vakcín (26 498 prvá dávka, 15 369 druhá dávka). V Mestskej športovej hale Trenčín sme podali 8 930 vakcín, prostredníctvom našej výjazdovej skupiny 3 650 vakcín a zvyšok vakcín bol podaný v našom vakcinačnom centre,“ uzavrela hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM