Monika Földešiová Krimi

Trenčianski hasiši sa nenudili, zamestnala ich tráva i nedisciplinovaní obyvatelia

Hasiči v Trenčianskom samosprávnom kraji absolvovali v máji celkom 277 výjazdov, z nich 119 k požiarom. Priame škody v dôsledku mimoriadnych udalostí sa vyšplhali na 84.400 eur, zásahy hasičov ušetrili hodnoty za 767.000 eur. Informoval hovorca Krajs

Z celkového počtu výjazdov k požiarom bolo 63 k horiacim trávnatým porastom a požiarom v lesnom prostredí. Nasledovalo 21 zásahov k požiarom rodinných domov a 23-krát hasiči zasahovali pri požiaroch kontajnerov, skladov na odpadky a smetísk. „V sledovanom období vykonali príslušníci HaZZ sedem výjazdov k požiarom dopravných prostriedkov cestnej a železničnej dopravy, resp. k požiarom strojov,“ doplnil Petrík.
V rámci 117 technických zásahov vykonali príslušníci HaZZ v Trenčianskom kraji celkom 65 výjazdov k technickým zásahom, resp. zásahom klasifikovaných ako technická či technologická pomoc, nasledovalo 37 zásahov pri dopravných nehodách a sedemkrát poskytli zdravotnícku pomoc. Okrem toho hasiči poskytli štyrikrát výškovú pomoc, v štyroch prípadoch zasahovali na vode, resp. pri povodňových prácach.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM