Hokej

Trenčianski vojaci prídu o ofenzívne esá: Namierené majú do Česka

Počas letnej prestávky s veľkou pravdepodobnosťou príde Dukla Trenčín o svoje opory. Mikyska a Alderson mieria do českej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianski vojaci prídu o ofenzívne esá: Namierené majú do Česka
Zdroj: TASR

Hokejoví útočníci Brandon Alderson a Josef Mikyska pravdepodobne vymenia Duklu Trenčín za pôsobenie v českej extralige. Podľa portálu hokej.cz sú obaja blízko k dohodám s klubmi najvyššej českej súťaže.

Rokovania finišujú

Pre 25-ročného Mikysku by išlo o návrat do českej extraligy po dvoch rokoch, v minulosti v nej odohral 34 zápasov za Liberec. V materskom klube si však nevybudoval stabilnú pozíciu a cez pôsobenie v nižších súťažiach v Česku a Nemecku zamieril do Trenčína.

V drese Dukly odohral v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 53 zápasov, v ktorých získal 55 kanadských bodov za 14 gólov a 41 asistencií. Išlo o najlepší individuálny výkon v tíme a celkovo šiesty v súťaži. „V Trenčíne hral v prvej formácii, chodil na presilovky a bol veľmi produktívny. Ukázal, že hokej vie hrať. Sezóna na Slovensku mu veľmi pomohla. Záujem o neho prejavili tri kluby českej extraligy, s jedným z nich finišujeme v rokovaniach,“ prezradil Mikyskov agent Tomáš Krejčí pre hokej.cz.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Záujem aj v Nemecku

Mikyska pravidelne nastupoval s 28-ročným kanadským krídelníkom Brandonom Aldersonom. Aj ten má namierené do Česka, podľa informácií hokej.cz sa však ich cesty rozídu. Kanaďan získal v 48 zápasoch 42 bodov a s 26 gólmi bol tretí medzi ligovými strelcami.

„Už dlhšie registrujeme záujem z českej extraligy. Prebehli určité kontakty aj s nemeckou DEL, ale ja si myslím, že sa zrealizuje dohoda v Česku. Zatiaľ nemôžem uviesť bližšie podrobnosti. V českej extralige je možné oznámiť transfery až 1. mája, v prípade Brandona navyše ešte nie je všetko uzavreté. Je však predpoklad, že dôjde k dohode," poznamenal Krejčí.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Dukla je v kríze
6
Galéria
Zdroj: Facebook

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM