Rôzne Správy Samospráva

Trenčín chce ukončiť členstvo v známom združení a prejsť inde: Rozhodnú poslanci

O ukončení členstva v známej organizácii budú poslanci mestského parlamentu rozhodovať na najbližšom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín chce ukončiť členstvo v známom združení a prejsť inde: Rozhodnú poslanci
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trenčín chce ukončiť svoje členstvo v Združení miest a obcí Slovenska (ZMOS) a plánuje sa vrátiť do Únie miest Slovenska. Rozhodovať o tom budú na budúcu stredu (29. 5.) poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Podľa dôvodovej správy, ktorú mesto predloží na zasadnutie mestského zastupiteľstva, je ZMOS svojimi aktivitami zamerané predovšetkým na menšie obce a vedenie mesta Trenčín považuje svoje členstvo v tejto organizácii za zbytočné a nehospodárne.

„Mesto Trenčín bolo v minulosti členom Únie miest Slovenska. V roku 2014 však z tejto organizácie vystúpilo. Vzhľadom na aktivity Únie miest Slovenska, ktoré sú prínosom predovšetkým pre väčšie mestá s odlišnými problémami, navrhujeme opätovný vstup mesta Trenčín do Únie miest Slovenska,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Ročné členské príspevky riadneho člena Únie miest Slovenska sú minimálne vo výške 0,13 eura na jedného obyvateľa mesta, v prípade Trenčína je ročný poplatok viac ako 7100 eur. Keďže mesto Trenčín žiada o vstup do Únie miest Slovenska od 1. júla, bude v zmysle stanov členský príspevok pre rok 2019 vo výške takmer 4150 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

V Trenčíne uložili časovú schránku

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM