Rôzne

Už to rozbehli: Bánovský výrobca obuvi testuje zamestnancov dvakrát do týždňa

Podniky sa pripravujú na testovanie zamestnancov. Bánovský výrobca obuvi je už pripravený, keďže s testovaním začal skôr.

Ilustračný obrázok k článku Už to rozbehli: Bánovský výrobca obuvi testuje zamestnancov dvakrát do týždňa
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bánovský výrobca obuvi je na nové pravidlá na pracovisku pripravený. Svojich zamestnancov už dlhšie testuje dvakrát do týždňa. Od nástupu tretej vlny pandémie nového koronavírusu investoval do zabezpečenia testovania takmer 100 000 eur. Informoval o tom konateľ spoločnosti Gabor, spol s. r. o., so sídlom v Bánovciach nad Bebravou Juraj Vodička.

„Na OTP režim na pracovisku sme pripravení už dávno, čakáme však na upresňujúce informácie," povedal Vodička.

Zatiaľ podľa neho nie je jednoznačné, či budú zamestnávateľom testy bezplatne poskytnuté, v nadväznosti na prijaté uznesenie vlády o maximálnej cene testov vo výške päť eur, respektíve či budú skutočné náklady na testy a v akom rozsahu zamestnávateľom preplatené. „Nateraz nie sú známe ani podmienky samotestovania na pracoviskách. Nevieme si predstaviť, ako by mal zamestnávateľ hodnoverne zisťovať výsledok samotestu,“ ozrejmil.

Spoločnosť už dlhšie vo vlastnej réžii svojich zamestnancov testuje, a to dvakrát do týždňa. „Od nástupu tretej vlny sme do testovania investovali 90 000 eur. Informáciu o očkovaných zamestnancoch, či tých, ktorí prekonali COVID-19, zisťovala naša pracovná zdravotná služba, tá pre nás zabezpečuje aj testovanie,“ dodal konateľ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM