Rôzne

V Trenčíne vyrastie nové detské ihrisko: ULICE, kde budú investovať do opráv

Trenčianska radnica pokračuje v obnove detských ihrísk. Odstránili nebezpečné herné prvky a nahradili ich novými. Pribudli aj nové detské ihriská.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne vyrastie nové detské ihrisko: ULICE, kde budú investovať do opráv
5
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Ako informoval Ján Cingálek z Mestského hospodárstva a správy lesov, mnoho z nich malo 45 až 50 rokov a už nespĺňalo aktuálne bezpečnostné požiadavky. Od jesene 2020 do jesene 2021 na 165 detských ihriskách odstránili 83 nevyhovujúcich prvkov.

Hojdačky

„Veľmi často sme sa napríklad venovali hojdačkám, kde sme vymieňali pevné oceľové závesy za reťazové alebo sme pomerne často odstraňovali oceľové herné prvky, pod ktorými bol betónový povrch,“ uviedol Cingálek.

V roku 2020 sa v meste uskutočnil pasport detských ihrísk. Geodeticky sa zameralo 165 ihrísk aj s popisom herných prvkov, zhodnotením ich stavu a návrhom opatrení. Takmer 300 herných prvkov vrátane mobiliáru opravili alebo zrenovovali tak, aby vyhovovali bezpečnostným kritériám.

Viac správ zo Slovenska

Plány na rok 2022

Podľa trenčianskej hovorkyne Eriky Ságovej na sídlisku Juh na Halalovke pribudla lezecká stena a sieťová hojdačka. Nové detské ihrisko má vnútroblok na Sihoti. Šmýkačky a vodná či zvuková hra je k dispozícii v átriu pod Mestskou vežou. Nové príležitosti na zábavu majú deti aj v Čerešňovom sade v lesoparku Brezina a tiež vo vynovenom vnútrobloku Východná na sídlisku Juh. V obnove detských ihrísk bude mesto podľa nej pokračovať aj v tomto roku.

„V tomto roku pôjdu investície do ihrísk na uliciach Obchodná, Šmidkeho a Západná. Nové detské ihrisko vybudujeme vo vnútrobloku Slimáčik (Ulica M. Turkovej) na sídlisku Sihoť. Aktuálne čakáme na výsledok kontroly po ukončení verejného obstarávania. Predpokladáme, že na jar začneme s prácami,“ pripomenula hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM