Rôzne

Výstava robotov a moderných technológií v Trenčíne: Medzinárodná súťaž na FOTKÁCH

Medzinárodná súťaž tvorivosti žiakov v oblasti robotiky bola v tomto roku zameraná na ekorobotiku a industry. Čo všetko sme tam ešte mohli vidieť?

Ilustračný obrázok k článku Výstava robotov a moderných technológií v Trenčíne: Medzinárodná súťaž na FOTKÁCH
7
Galéria
Zdroj: TASR

Trenčianske výstavisko opäť ovládli moderné technológie, roboty a projekty z oblasti robotiky. V poradí štrnásty ročník Trenčianskych robotických dní, ktorý sa tam konal v stredu (3. 4.) a vo štvrtok má najmä motivovať mladých k ďalšiemu štúdiu technických odborov.

Medzinárodná súťaž tvorivosti žiakov základných a stredných škôl v oblasti robotiky, na ktorej sa predstavilo 176 tímov, bola v tomto roku zameraná na ekorobotiku a Industry 4.0. Na žiakov i návštevníkov čakali aj prednášky a worshopy, ktoré organizátor pripravil v spolupráci s vysokými školami a partnerskými firmami.

Žiaci súťažili so svojimi robotmi vo viacerých kategóriách, ľahkej, ťažkej, freestyle a dolt. „Ide nám o to, aby žiaci úplne vo všetkých súťažiach ukázali svoju kreativitu, ale aj, aby sme ich podporili v motivácii. Aby sme ich motivovali na vedu a techniku týmto jednoduchých spôsobom, a to robotikou, automatizáciou, ktoré sú dnes veľmi popularizované,“ načrtol Ľuboš Chochlík, riaditeľ Strednej odbornej školy (SOŠ) Pod sokolicami v Trenčíne, ktorá je organizátorom podujatia.

Škola podľa neho Trenčianskymi robotickými dňami sleduje aj to, aby vysoké školy, ktoré sa na ňom zúčastňujú, mohli osloviť deti v útlom veku. „Je úžasné, keď vidíte škôlkarov alebo deti z vyšších ročníkov základných škôl, že idú za docentmi, profesormi, ktorí sú v stánkoch a rozprávajú sa o veciach, ktoré boli nedávno ešte nemysliteľné. Vidia, že vysokoškolskí učitelia nie sú strašiakom a netreba ísť do zahraničia na to, aby sme našim deťom tiež dali kvalitné vzdelanie,“ ozrejmil.

Na súťaži sa predstavil aj tím zo Základnej školy na Mariánskej ulici v Prievidzi v zložení Jakub Mašlonka a Eliška Bucková. „Predstavili sme viac robotov, nielen jedného. Tancujú, majú zlepšiť náladu nielen ľuďom, ale aj zvieratám. Jeden z nich hladká a češe mačku a spustí sa, až keď mačka k nemu príde,“ priblížil Mašlonka.

O organizáciu podujatia sa postarala SOS Pod Sokolicami v Trenčíne v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Pozrite si aj fotogalériu z výstavy robotov a moderných technológii v Trenčíne

Roboty a moderné technológie ovládli Trenčianske výstavisko
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

V Trenčíne lietali drony…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM