Marek Vatraľ Rôzne Správy

Zelená hliadka pomohla Trenčín skrášliť: Aha, čo všetko sa jej podarilo, FOTO

Dobrovoľníci Zelenej hliadky Trenčín sa aktívne podieľali na rôznych projektoch, cieľom ktorých bola ochrana nášho prostredia. Aké majú ešte plány?

Ilustračný obrázok k článku Zelená hliadka pomohla Trenčín skrášliť: Aha, čo všetko sa jej podarilo, FOTO
Zdroj: Zelená hliadka Trenčín

Členovia Zelenej hliadky v Trenčíne sú združením dobrovoľníkov, ktorí sa vo svojich voľnočasových aktivitách snažia pomôcť Mestu Trenčín najmä v oblasti ochrany životného prostredia.

Podľa jedného z členov Zelenej hliadky a taktiež spoluzakladateľa občianskeho združenia s príznačným názvom Vieme to lepšie Patrika Zámečníka majú za sebou aktívny rok. Čo všetko sa im podarilo? Okrem čistenia potoka Teplička, počas ktorého vyzbierali jeden kontajner odpadkov sa na akcii Naše mesto zúčasnili aj na čistení Ostrova. V lokalite Trenčín a Bánovce vysadili takmer tisíc stromov. Nezabudli ani na Deň Zeme, kedy sa aktívne spolupodieľali aj na zbieraní odpadkov na Brezine, pričom na spomínanom mieste sa im podarilo osadiť aj päť odpadkových košov.

Na margo tejto chvályhodnej dobrovoľníckej činnosti sme sa Patrika Zámečníka opýtali, ktorú vymenovanú akciu hodnotí ako najúspešnejšiu.

.„Najúspešnejšia minuloročná akcia z našej strany bola asi osádzanie košov na Brezine a taktiež akcia Naše mesto, kde sa zapojili zamestnanci firiem a pomohli tak skrášliť okolie,“ prezradil Patrik.

A aký dôležitý projekt chystajú v tomto roku? „Tento rok chceme už konečne dokončiť psiu dráhu, ktorá mala byť hotová už minulý rok, no stále máme problém zohnať zvárača, ktorý by nám pomohol pozvárať prekážky,“ doplnil Patrik zo Zelenej hliadky Trenčín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj fotogalériu ako prebiehalo osádzanie odpadkových košov v lesoparku Brezina Zelenou hliadkou Trenčín.

V OBRAZOCH: Zelená hliadka realizuje nový projekt v lesoparku Brezina
9
Galéria
Zdroj: Zelená hliadka Trenčín

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM