Hokej

Zimná olympiáda je tu čo nevidieť. Viete, kedy a s kým hrajú naši hokejisti?

Ak nechcete zmeškať ani jeden zápas našich chlapcov na olympiáde v kórejskom Pjongčangu, budete si musieť minimálne raz trocha privstať a taktiež zobrať voľno v práci.

Ilustračný obrázok k článku Zimná olympiáda je tu čo nevidieť. Viete, kedy a s kým hrajú naši hokejisti?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Štyri roky ubehli ako voda a ľudia po celom svete sa môžu opäť tešiť na najväčší športový sviatok. Zimné olympijské hry sa tentokrát uskutočnia v kórejskom Pjongčangu v dňoch od 9. do 25. februára.

Netradičné časy zápasov

Pozornosť slovenských fanúšikov sa bude už tradične najviac upierať na vystúpenie našej hokejovej reprezentácie. Tá odštartuje svoju púť olympijským turnajom valentínskym duelom proti Rusom. Keďže sa ZOH konajú v ďalekej Ázii, zápasy našich hokejistov neuvidíme v takých prijateľných časoch, na aké sme zvyknutí z majstrovsti­ev sveta.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpia na zápas proti ruskej zbornej v stredu 14. februára o 13:10 hod. nášho času. Ak nechcete tento pikantný súboj zmeškať, radšej si v práci dopredu naplánujte dovolenku.

Na ďalší duel našich reprezentantov si zase budete musieť trocha privstať. Úvodné buly proti výberu USA je naplánované na piatok 16. februára už o 4:10 hod. Posledný zápas v základnej B-skupine odohrajú Slováci o deň neskôr, v sobotu 17. februára o 13:10 hod.

Do štvrťfinále postúpia priamo víťazi každej z troch skupín a najlepší tím z druhých miest. Zvyšných osem mužstiev sa o zotrvanie v turnaji pobije v osemfinálových súbojoch, ktoré sú naplánované na utorok 20. februára. Veľké finále a boj o zlaté olympijské medaily sa uskutoční v nedeľu 25. februára o 5:10 hod. Kiežby aj so slovenskou účasťou.

Program slovenských hokejistov:

  • streda 14. februára: Slovensko – Rusko (21:10 hod. miestneho času / 13:10 hod. SEČ)
  • piatok 16. februára: USA – Slovensko (12:10 hod. miestneho času / 4:10 hod. SEČ)
  • sobota 17. februára: Slovinsko – Slovensko (21:10 hod. miestneho času / 13:10 hod. SEČ)
Slovenskí hokejisti
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM