Futbal

Bol v Bayerne, Arsenale aj Ajaxe: Výnimočný talent sa však upísal AS Trenčín

Futbalový AS Trenčín podpísal trojročnú zmluvu so 16-ročným Arturom Gajdošom. V klube naňho spievajú ódy.

Ilustračný obrázok k článku Bol v Bayerne, Arsenale aj Ajaxe: Výnimočný talent sa však upísal AS Trenčín
Zdroj: AS Trenčín

Vedenie slovenského futbalového klubu AS Trenčín podpísalo profesionálnu zmluvu iba so 16-ročným stredopoliarom Arturom Gajdošom. Talentovaný mladík a odchovanec klubovej This is my sen Academy sa upísal fortunaligistovi na najbližšie tri roky.

Gajdoš má za sebou ligovú premiéru, vo veku 16 rokov a 286 dní nastúpil v zápase 12. kola Fortuna ligy proti Ružomberku. Stal sa tak jedným z najmladších hráčov v histórii najvyššej slovenskej súťaže.

Druhý ligový štart si pripísal počas minulého kola. „Artur má síce pred sebou dlhú cestu, ale má aj výnimočný talent. Veríme, že bude kráčať v stopách našich najúspešnejších odchovancov. Môže mať zaujímavú futbalovú budúcnosť,“ uviedol pre klubový web generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Talentovaný mladík už v žiackom veku navštevoval akadémie veľkých klubov, mohol sa porovnať s rovesníkmi z Ajaxu Amsterdam, Bayernu Mníchov a londýnskeho Arsenalu. „V každom tréningu musím ísť na sto percent. Len tak môžem ukázať, že som lepší ako ďalší hráči na mojom poste. Som rád, že môžem zbierať takéto skúsenosti. Chcem čím skôr hrávať mužský futbal. V kabíne je teraz veľa chalanov z dorastu, čo je super. Aj s ostatnými vychádzam v pohode. Je to pre mňa veľká škola,“ povedal Gajdoš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM