Lenka Merava Rôzne

Cestovné zdražie od júla, výhodou má byť karta multiCard

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako posledný z krajov pristupuje k zdražovaniu cestovného v prímestskej doprave od 1. júla o 13 percent, ale zároveň ako prvý prichádza s kartou multiCard, ktorá ponúka množstvo zliav a výhod pre obyvateľov nielen

Multifunkčná karta sa správa ako dopravná peňaženka a prináša 20 až 26 percentné zľavy z cestovného lístka. Bude vydaná bezplatne nielen všetkým súčasným držiteľom dopravných kariet, ale aj novým žiadateľom.

Karta je moderným spôsobom komunikácie v kraji, ktorá sa dá využiť ako dopravná karta pre prímestskú autobusovú dopravu, v rámci zľavy ako karta v komerčných prevádzkach, v oblasti kultúry, športu a zábavy a ako identifikačná karta v zariadeniach Trenčianskeho samosprávneho kraja, kde patria školy, knižnice.

Do budúcnosti pripravujú inicializovanie dochádzkových a identifikačných systémov v školách a inštitúciách TSK. Na základe nej budú môcť vstupovať do objektu len oprávnené osoby. Okrem toho bude viesť elektronickú dochádzku, identifikáciu zamestnancov, žiakov. Chceli by pre študentov spraviť verejné stravovanie poprípade školské jedálne, kde si budú objednávať stravu. V najbližších mesiacoch sa chystajú bezhotovostné platby za tovary a služby poskytované v priestoroch TSK, kartu ako identifikačné médium pre knižnice, spraviť z nej parkovaciu kartu, a kartu, ktorá slúži aj na železnici, v službách v cestovnom ruchu a ako elektronickú peňaženku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM