Rôzne

Cyklotrasy v Trenčianskom kraji lákajú masy: Ktorá je najobľúbenejšia?

Štyri nové cyklotrasy v v Trenčianskom kraji využilo v minulom roku viac ako 305 000 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasy v Trenčianskom kraji lákajú masy: Ktorá je najobľúbenejšia?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Tri úseky Vážskej cyklomagistrály a cezhraničnú cyklotrasu medzi Trenčínom a Nemšovou využilo v minulom roku viac ako 305 000 ľudí. Najväčšej obľube sa tešila cyklotrasa medzi Trenčínom a Nemšovou, ktorou sa za sedem mesiacov od jej otvorenia prepravilo takmer 162 000 užívateľov.

„Sčítač dopravy na prvom úseku Vážskej cyklomagistrály do Nového Mesta nad Váhom počas celého roka zaznamenal viac ako 88 000 ľudí. Na úseku medzi Púchovom a Nosickou priehradou bol sčítací prístroj nainštalovaný 23. októbra, napriek tomu za dva mesiace napočítal viac ako 26 000 užívateľov,“ informovala Barbora Jánošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Ako dodala, najviac ľudí (takmer 4 900) za deň využilo cyklotrasu popod najstaršie pútnické miesto Skalka (Trenčín – Nemšová) v sobotu 6. júna. Prvý úsek Vážskej cyklomagistrály od Hornej Stredy bol najfrekventova­nejším počas štátneho sviatku 8. mája. Po úseku pri Púchove sa najviac ľudí previezlo počas nedele 8. novembra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM