Rôzne

Drietoma počíta škody: Zaplavilo domy, záhrady, chalupy aj motorest

Drietomu zachránil od väčších problémov zregulovaný potok, voda však spôsobila škody v časti Liešna.

Ilustračný obrázok k článku Drietoma počíta škody: Zaplavilo domy, záhrady, chalupy aj motorest
8
Galéria

Sobotné (13. 6.) prudké zrážky a následné vybreženie potoka v miestnej časti obce Drietoma v Trenčianskom okrese spôsobili škody najmä na nehnuteľnostiach a súkromnom majetku. Informoval o tom starosta obce Jaroslav Mego.

Zregulovaný potok

„Vďaka tomu, že od roku 1975 máme v obci zregulovaný potok Drietomica, tak samotná obec príliš neutrpela. Utrpela lokalita Liešna, kde je vodný tok v ochrannom pásme prírodnej pamiatky. Voda tiekla po celej šírke doliny a v Liešnej zaplavila rodinné domy a záhrady. Škody vznikli na súkromných pozemkoch a chalupách, na obecnom majetku je len niekoľko výmoľov,“ doplnil starosta s tým, že majitelia nehnuteľností momentálne likvidujú následky škôd, ktoré voda spôsobila.

Ako dodal, voda úplne zaplavila aj motorest asi pol kilometra pred hranicami s Českou republikou. „Veľkú pomoc poskytli profesionálni hasiči z Trenčína s čerpadlami, ale i dobrovoľní hasiči. Majitelia motorestu začali hneď po odčerpaní vody odstraňovať následky povodne,“ skonštatoval Mego.

Veľký zásah

V Drietome v sobotu večer zasahovalo po vybrežení potoka takmer 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Trenčína a členovia DHZ obcí Drietoma, Ivanovce, Horná Súča, Chocholná-Velčice a Soblahov, ktorí odčerpávali vodu zo zatopených domov, pivníc, priestorov a ciest. Trenčianski hasiči následne pomáhali aj českým hasičom, keďže v blízkosti hraníc uviazlo v naplavených kameňoch a bahne 12 vozidiel.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery, ako to vyzeralo priamo na mieste.

FOTO: Vybreženie vodného toku v obci Drietoma
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM