Krimi

Exmajiteľ baru Fatima v Trenčíne Ondrej Janíček čelí obžalobe: Proces odročili

Súdny proces s exmajiteľom baru Fatima v Trenčíne Ondrejom Janíčkom odročili na záver augusta.

Ilustračný obrázok k článku Exmajiteľ baru Fatima v Trenčíne Ondrej Janíček čelí obžalobe: Proces odročili
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Okresný súd (OS) Bratislava 1 odročil v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým majiteľom trenčianskeho baru Fatima Ondrejom Janíčkom na koniec augusta.

Threema

„Na dnešnom hlavnom pojednávaní bolo vykonané dokazovanie, ktoré nebolo skončené na predchádzajúcom hlavnom pojednávaní. To znamená, že bola dočítaná komunikácia z aplikácie Threema a následne bolo ešte rozhodnuté o tom, že nebolo dokazovanie zo strany či už aj obžalovaného, ale takisto aj z našej strany ako poškodenej v celom rozsahu vykonané, resp. neboli pripojené vyšetrovacie spisy, ktoré som žiadal, súčasťou spisu Okresného súdu Nitra, aby boli predložené, kde budem žiadať oboznámiť určité časti spisu potom ako sa s nimi oboznámim," povedal obhajca Moniky Jankovskej Peter Erdös.

Hlavné pojednávanie podľa neho odročili na 31. augusta.

Viac správ zo Slovenska

Priebeh kauzy

Ondrej Janíček čelí na bratislavskom súde obžalobe Okresnej prokuratúry Bratislava 1 za činy krivej výpovede a ohovárania v súvislosti s vyjadreniami na margo Moniky Jankovskej. Tá ho zažalovala po tom, čo Ondrej Janíček tvrdil, že ako niekdajšia sudkyňa prijala úplatok tri milióny slovenských korún za to, aby ho odsúdila.

Žaloba je na OS Bratislava 1 od roku 2017 a v minulom roku a v tomto roku sa vo veci viackrát pre pandémiu nekonalo. Monika Jankovská, ktorá údajne za úplatok odsúdila Ondreja Janíčka, je obvinená v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka a následne minulý rok obvinili aj v rámci akcie Víchrica.

Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľ, ktorý o bar prišiel, keď ho o neho pripravila skupina okolo zavraždeného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho, dosiahol minulý rok v októbri obnovu konania na Okresnom súde v Trenčíne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM