Rôzne

Hygienici o prírastkoch COVID-19: Ohnisko pri Trenčíne naďalej tlie

Väčšina nových prípadov koronavírusu sú kontakty z podchytených ohnísk. Koľko a kde pribudlo v Trenčianskom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Hygienici o prírastkoch COVID-19: Ohnisko pri Trenčíne naďalej tlie
Zdroj: TASR/AP

V prípade väčšiny nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 ide o kontakty už potvrdených prípadov z podchytených ohnísk nákazy. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Známe ohnisko

Priblížil, že sa to týka známeho ohniska rodinných osláv v pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne.

„Rovnako ide aj o importy zo zahraničia a identifikované sú aj sporadické prípady ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie,“ doplnil ÚVZ SR.

Pokračujú v dohľadávaní

Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov pozitívne testovaných osôb, nariaďujú im izoláciu a zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19. Zároveň sa odber klinických vzoriek realizuje aj u suspektných osôb, repatriantov a ďalších indikovaných osôb.

V piatok (14. 8.) na Slovensku pribudlo 54 prípadov nákazy novým koronavírusom. Najviac pozitívne testovaných zaznamenali v okresoch Bratislava (12) a Trenčín (9). V našom kraji ešte aj v okresoch Bánovce nad Bebravou (3), Nové Mesto nad Váhom (1), Ilava (1) a Prievidza (1).

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM