Rôzne

Trenčianska hygienička o nových prípadoch v kraji: Poznáme miesto a príčinu nákazy

V Trenčianskom a Novomestskom okrese pribudli nové prípady na ochorenia Covid-19. Hygienici prezradili viac.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska hygienička o nových prípadoch v kraji: Poznáme miesto a príčinu nákazy
Zdroj: TASR/AP

V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) pribudlo vo štvrtok (13. 8.) 23 pozitívnych testov na nový koronavírus. Zhodne po 11 prípadov bolo v okresoch Nové Mesto nad Váhom a Trenčín, jeden prípad pribudol v Považskobys­trickom okrese.

Oslavy

Ako informovala trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková, všetci pozitívne testovaní v okresoch Trenčín a Nové Mesto nad Váhom boli účastníkmi rodinných osláv.

„Ide o prípady, kde priamo zdroj nákazy ešte nepoznáme, ale poznáme miesto. Časť účastníkov jednej akcie bola aj na druhej oslave. V jednom prípade išlo o oslavu 50-ky, v druhom o bližšie nešpecifikovanú oslavu,“ priblížila Bučková.

Nariadili karanténu

Ako dodala, vo všetkých prípadoch išlo o vo štvrtok odhalené nákazy, v piatok Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne aktívne dohľadáva všetky kontakty s osobami, ktoré musia následne otestovať. Starostov oboch obcí, kde sa oslavy konali, už hygienici informovali, robia potrebné opatrenia.

„Keďže traja pozitívne testovaní sú zamestnancami rovnakej prevádzky s asi 30 pracovníkmi, všetkým sme nariadili karanténu, teda prakticky uzavretie prevádzky,“ doplnila hygienička.

Zdôraznila, že na rodinných oslavách sú ich účastníci bez akýchkoľvek zábran a nedodržiavajú „omieľané“ ROR – rúška, odstup, ruky. „Odstup je na oslavách ťažko dodržať, no minimálne tie rúška by mali byť aj na takýchto akciách,“ uzavrela Bučková s tým, že väčšina prípadov je bezpríznaková.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM