Správy

Juhovýchodný obchvat Trenčína sa stavať nebude: TOTO je dôvod

Podľa primátora Rybníčka sa minister obrany a aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR jasne vyjadrili, že v súčasnej podobe nie je juhovýchodný obchvat mesta Trenčín realizovateľný.

Ilustračný obrázok k článku Juhovýchodný obchvat Trenčína sa stavať nebude: TOTO je dôvod
Zdroj: TASR

Juhovýchodný cestný obchvat mesta Trenčín sa stavať nebude. Po štvrtkovom stretnutí v Trenčíne o tom informovali minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) a primátor Trenčína Richard Rybníček.

Dôvodom je muničný sklad

„Z pohľadu bezpečnosti nevidím tento projekt ako reálny. Narúšal by ochranné pásmo muničného skladu,“ uviedol Naď.

„Primárnou zodpovednosťou vlády Slovenskej republiky a aj pána primátora je ochrana obyvateľov mesta Trenčín. Preto budovanie akejkoľvek infraštruktúry v ochrannom pásme muničného skladu jednoducho neprichádza do úvahy,“ zdôraznil minister obrany.

V súčasnej podobe nerealizovateľný

Podľa Rybníčka sa minister obrany a aj náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR jasne vyjadrili, že v súčasnej podobe pri ochrannom pásme juhovýchodný obchvat mesta Trenčín nie je realizovateľný, pretože mal viesť bezpečnostnou zónou muničných skladov a bol by nebezpečný.

„Pre Trenčanov sa tak jednoznačne otvára jedine preložka cesty I/61, ktorá bude riešiť dopravu v centre mesta. Akékoľvek snívanie o juhovýchodnom obchvate mesta tak nie je na mieste, pretože by to bolo ohrozením bezpečnostných záujmov Slovenskej republiky a zároveň ohrozením našich obyvateľov,“ doplnil Rybníček.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM