Filip Chudý Rôzne

Koniec AstraZenecy v Trenčianskom kraji: Pripravujú očkovanie novou vakcínou

V krajských očkovacích centrách Trenčianskej župy sa bude poslednýkrát pichať vakcína od výrobcu AstraZeneca.

Ilustračný obrázok k článku Koniec AstraZenecy v Trenčianskom kraji: Pripravujú očkovanie novou vakcínou
20
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Veľkokapacitné krajské očkovacie centrum (VKOC) na trenčianskom výstavisku bude počas najbližšieho víkendu (10. – 11.7.) otvorené v štandardnom čase od 8.00 do 18.00 hod. Očkovacie centrum na Zimnom štadióne v Prievidzi však otvoria len len v sobotu. Informoval na svojom webe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý ich zastrešuje.

Kapacita

Personál VKOC v Prievidzi bude očkovať vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech iba v sobotu, a to s kapacitou 2 100 miest.

Vo VKOC Trenčín sa bude v sobotu v rámci preočkovania podávať vakcína od spoločnosti AstraZeneca, jej plánovaná kapacita je 2 500 miest. V nedeľu bude k dispozícii vakcína Comirnaty s kapacitou 2 100 miest.

Viac správ zo Slovenska

Koniec AstraZenecy

„Upozorňujeme občanov, že vakcínou od spoločnosti AstraZeneca očkujeme len v sobotu 10. júla a nie je možné presúvať očkovanie touto vakcínou na iné dni,“ uviedla župa.

„Vo VKOC Trenčín už ukončujeme preočkovávanie vakcínou od výrobcu AstraZeneca a pripravujeme sa na očkovanie novou vakcínou COVID-19 Vaccine Janssen. Plánovanie vakcinácie počas ďalších letných dní bude závisieť od počtu prihlásených ľudí na očkovanie v čakárni,“ dodala Elena Štefíková, vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK.

Župa vo svojich očkovacích centrách očkuje vakcínou Comirnaty aj záujemcov o očkovanie, ktorí prídu do VKOC bez objednania cez objednávací systém NCZI.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM