Marek Vatraľ Hokej Šport

Korčuliarsky program pre deti v Trenčíne: O projekt prejavili záujem stovky žiakov

Cieľom školského korčuliarskeho programu je poskytnutie ľadovej plochy mestom zdarma na Zimnom štadióne P. Demitru pre 24 kurzov. Ako prví tam budú trénovať druháci známej základnej školy z Trenčína.

Ilustračný obrázok k článku Korčuliarsky program pre deti v Trenčíne: O projekt prejavili záujem stovky žiakov
Zdroj: TASR

Školský korčuliarsky program pre žiakov 2. ročníka všetkých základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčína sa už začal. Do spoločného projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja a mesta Trenčín sa v tomto školskom roku aktívne zapojí 525 druhákov. Informuje o tom oficiálna web stránka mesta.

Podľa informácií mesta sa žiakom zdarma poskytne ľadová plocha na Zimnom štadióne P. Demitru pre 24 kurzov školského korčuliarskeho programu. Mesto tak vytvorí podmienky pre uzavretie a financovanie pracovného pomeru so 4 ambasádormi športových aktivít a zabezpečí dopravu žiakov zo škôl na štadión a späť.

„Ako prví sa budú učiť, respektíve zdokonaľovať v korčuľovaní druháci zo Základnej školy na Hodžovej ulici,“ informuje mesto.

Výstroj, občerstvenie a diplomy zabezpečí pre účastníkov programu podľa informácií mesta SZĽH. Jeho úlohou je aj odporučenie spomínaných odborne vyškolených ambasádorov športových aktivít.

„Zároveň odporučí Mestu vhodných odborne vyškolených ambasádorov športových aktivít. Projekt „Športové centrum pri základnej škole“ sa týka aj popoludňajšieho športového programu pre žiakov 1. stupňa minimálne na 4 školách pod dohľadom ambasádorov športových aktivít,“ spresňuje mesto.

Zmluvný vzťah ohľadne trvania projektu medzi SZĽH a mestom Trenčín sa bude podľa zverejnených informácií realizovať počas najbližších dvoch školských rokov. Konkrétne do 30. júna. 2020.

Školský korčuliarsky program pre žiakov 2. ročníka oštaroval 10. septembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM