Marek Vatraľ Šport Správy

Korčuliarsky program pre žiakov v Trenčíne: Zimný štadión im bude k dispozícii ZADARMO

Projekt sa uskutoční v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja. Pozrite, ako to bude fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Korčuliarsky program pre žiakov v Trenčíne: Zimný štadión im bude k dispozícii ZADARMO
Zdroj: TASR

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve schválili poslanci uzatvorenie zmluvy medzi Mestom Trenčín a Slovenským zväzom ľadového hokeja. Jej cieľom je realizácia projektu Športového centra pri základnej škole. Počas oficiálnych informácií mesta bude zmluva trvať počas najbližších dvoch školských rokov od 1. 9. 2018 do 30. 6. 2020.

Hlavným obsahom spomínanej zmluvy je podľa mesta školský korčuliarsky program pre žiakov 2. ročníka základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Súčasťou zmluvy je aj popoludňajší športový program pre žiakov 1. stupňa minimálne na štyroch školách, ktorých budú koordinovať vybraní ambasádori športových aktivít.

"Mesto zdarma poskytne ľadovú plochu na Zimnom štadióne P. Demitru pre 24 kurzov školského korčuliarskeho programu, vytvorí podmienky pre uzavretie a financovanie pracovného pomeru so 4 ambasádormi športových aktivít a zabezpečí dopravu žiakov zo škôl na štadión a späť. SZĽH poskytne výstroj pre účastníkov školského korčuliarskeho programu, zabezpečí pre nich občerstvenie a diplomy. Zároveň odporučí Mestu vhodných odborne vyškolených ambasádorov športových aktivít, " ozrejmila v súvislosti s pripravovaným projektom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Projekt by mal podľa informácií mesta odštartovať už v novom školskom roku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM