Filip Chudý Rôzne Video

Koronavírus v Trenčianskom kraji: Žena pracovala v Taliansku, sú ďalšie prípady? VIDEO

Prvý potvrdený prípad ochorenia COVID-19 v Trenčianskom kraji vyvolal otázky. Regionálna hygienička prezradila viac.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 13. marca po rokovaní rozšíreného štábu pre krízové situácie Trenčianskeho samosprávneho kraja trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková upokojovala obyvateľstvo v spojitosti s prvým ohláseným prípadom koronavírusu v našom kraji. Ako sme už informovali, ide o ženu z Veľkých Uheriec v okrese Partizánske, u ktorej testy potvrdili ochorenie COVID-19.

„Je to nultý prípad, pričom veríme, že pri tom to aj zostane,“ povedala na tlačovom brífingu Bučková.

Pracovala v Taliansku

Ako ďalej uviedla, ide o pacientku, ktorá bola hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne. „Pracovala v Taliansku, kde bola v kontakte s podozrivou osobou. Nebol tam žiaden kontakt s obyvateľom Slovenska,“ pripojila.

Pacientka bola podľa jej slov včas zachytená a neprišla s nikým do styku ani v domácnosti. „Po nahlásení príznakov to ochorenie u nej v začiatkoch prebiehalo mierne. Preto aj zvládla cestu z Talianska sama, čo bolo z jej strany veľmi dobré pre ostatných. Takže obyvatelia obce sa nemusia báť, že by boli ohrození,“ ozrejmila Bučková.

Ďalší pacienti

Trenčianska regionálna hygienička tiež oznámila, že majú v nemocnici ďalších pacientov. „Tie výsledky ešte nevieme, ale niektoré prípady sú aj ťažšie,“ dodala.

Jej vyjadrenie si môžete pozrieť aj na videu.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM