Rôzne

KVÍZ o Trenčianskom hrade: Ako dobre poznáte jeho históriu?

Ako sa volali jeho panovníci a z ktorého storočia pochádzajú najznámejšie budovy? Vyskúšajte sa! Desať rýchlych odpovedí a výsledok sa dozviete okamžite.

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ o Trenčianskom hrade: Ako dobre poznáte jeho históriu?
Zdroj: pixabay

Okolo dominanty Trenčína, ktorá sa už po stáročia vyníma nad mestom v celej svojej kráse chodievate pravidelne. Pomerne rozsiahly historický komplex, týčiaci sa na vápencovej skale bol odjakživa charakteristickou črtou mesta.

Neodmysliteľný súbor hradných palácov s vyčnievajúcou Matúšovou vežou, na ktorú nadväzujú ďalšie gotické paláce, zakaždým vytvára rozprávkový pohľad. Čaro miesta podmieňuje aj výhľad zo spomínanej veže nielen na okolité rozloženie mesta, ale aj Vršatské bralá, Drietomský žľab, Považské podolie či Trenčiansku kotlinu so vzdialeným výhľadom na Beckovský hrad. Teraz je na mieste otázka, ako dobre poznáte jeho históriu?

Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Neváhajte a zistite, ako ste na tom.

Hrajte tu: 10 rýchlych otázok vám ukáže, ako dobre sa vyznáte v jeho histórii.

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM