Rôzne

Mesto Trenčín otestovalo 30 ľudí na COVID-19: Výsledky sú známe

Mesto Trenčín testovalo klientov nízkoprahového centra aj sociálne slabších obyvateľov mestských nájomných bytov na Kasárenskej.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Trenčín otestovalo 30 ľudí na COVID-19: Výsledky sú známe
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín otestovalo na nový koronavírus 19 klientov Nízkoprahového denného centra na Nešporovej ulici a 11 sociálne slabších obyvateľov mestských nájomných bytov a buniek na Kasárenskej ulici. Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka boli ich testy negatívne.

,,To však neznamená, že nebudeme naďalej ostražití a prísni i v komunikácii s touto skupinou ľudí. Doteraz sme robili všetko v rámci mesta, aby sme obyvateľov chránili. Situácia v Trenčíne je zatiaľ pod kontrolou a za to všetkým ďakujem," povedal Rybníček.

Podotkol, že väčšina obyvateľov v Trenčíne dodržiava prísne opatrenia a sociálnu izoláciu. ,,S bezdomovcami je to horšie. Dávali sme im rúška, naši terénni pracovníci im vysvetľovali, ako sa v tejto dobe správať. Niekde to fungovalo, inde menej. Mali sme dôvodné podozrenie a obavy, aby sa práve oni nestali nosičmi nákazy v meste. Preto sme na krízovom štábe požiadali regionálnu hygieničku, aby nám otestovali práve takúto skupinu ľudí. To isté sa týka niektorých osôb z našich nájomných bytov a buniek na Kasárenskej ulici," zdôvodnil testovanie Rybníček.

Podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej otestovali 12 žien a 18 mužov. ,,Mesto bolo pripravené na prípadnú izoláciu a karanténu ľudí s pozitívnym výsledkom. Odbery zabezpečili hasiči v stredu 22. apríla prostredníctvom mobilnej jednotky," dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM