Rôzne

Meteorológovia vyšli s výstrahou pre Trenčiansky okres: Aha, čo nás čaká!

Ak ste si mysleli, že sa nad nami počasie zmilovalo, ste na omyle. Po horúcich dňoch tu síce máme konečne ochladenie, ale zrejme to nebude také plynulé. Pozrite, čo čaká Trenčiansky okres.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vyšli s výstrahou pre Trenčiansky okres: Aha, čo nás čaká!
Zdroj: TASR

Po intenzívne horúcich dňoch sa počasie zmení. Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre okres Trenčín výstrahu prvého stupňa pred búrkami s krúpami.

"V okrese Trenčín je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, " informujú meteorológovia s tým, že výstraha platí v piatok (24. 8.) od 9:00 hod. do 18:00 hod a taktiež z nedele na pondelok (26. 8 – 27. 8) od 9.00 hod. do 03:00 hod.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).

"Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov), " spresňujú meteorológovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM