Rôzne

Na futbal sa chodiť nemôže, testovať ale ÁNO: Štadión zmenili na odberové miesto

V Trenčianskom kraji pribudla nová možnosť testovania. Mesto zriaďuje odberné miesto na štadióne Spartaka Myjava.

Ilustračný obrázok k článku Na futbal sa chodiť nemôže, testovať ale ÁNO: Štadión zmenili na odberové miesto
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Mesto Myjava zriaďuje mobilné odberové miesto (MOM) s antigénovými testami na ochorenie COVID-19. Nové MOM sa bude nachádzať v priestore hlavnej tribúny futbalového štadióna Spartaka Myjava so vstupom od rieky na Štúrovej ulici. Informoval o tom hovorca mesta Martin Kovanič.

Otváracie hodiny

Odberové miesto bude občanom k dispozícii od pondelka (14. 12.) do stredy 23. decembra v pracovné dni v čase od 10.00 do 16.00 hod.

„Bezpečnosť a koordináciu budú zabezpečovať príslušníci mestskej polície a dobrovoľní hasiči. Dôvodom na zriadenie nového MOM je skrátenie čakacej doby na testovanie v odberovom mieste v nemocnici, ktoré bude fungovať paralelne,“ uviedol Kovanič.

Bez objednania

Mesto je zabezpečovateľom nového odberového miesta vrátane zabezpečenia ochranných pracovných prostriedkov a odborného zdravotníckeho personálu, ktorý bude v súčinnosti s administratívnymi pracovníkmi testy vykonávať. Miesto na čakanie na výsledky po otestovaní bude vyhradené v exteriéri na tribúne.

„Časenky vydávané nebudú a nie je možné sa objednať. Zamestnávateľom, ktorí majú záujem otestovať pracovníkov, mesto túto službu ponúka po vzájomnej dohode, ktorej predmetom bude príspevok na pokrytie nákladov spojených so zabezpečením organizácie a materiálu na otestovanie,“ doplnil hovorca mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM