Rôzne Video

Na Trenčianskom hrade španielska radosť: Pýcha mesta lákala i v roku 2021, VIDEO

Opatrenia síce ovplyvnili návštevnosť, ale na Trenčianskom hrade privítali stotisíceho návštevníka. Rodina prišla až zo Španielska.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Napriek pandémii pokorila aj tento rok návštevnosť Trenčianskeho hradu hranicu 100 000 ľudí. Jubilejnou návštevníčkou hradu bola v stredu v Španielsku žijúca Trenčianka Alica s partnerom a dvomi deťmi.

Radosť z výhry

Ako informovala Radovana Keliarová z komunikačného oddelenia Trenčianskeho múzea v Trenčíne, cenou pre jubilejnú návštevníčku je let balónom a hradná medovina.

„Mladá rodinka zo španielskej Valencie neskrývala prekvapenie a veľkú radosť z výhry. Mesto pod hradom navštevujú približne dvakrát do roka najmä kvôli rodine žijúcej priamo v Trenčíne. Na hrade boli spolu v tomto zložení prvýkrát,“ priblížila Keliarová.

Správy z Trenčína a okolia

Rekordné leto

Podľa riaditeľa Trenčianskeho múzea Petra Martiniska návštevnosť Trenčianskeho hradu aj tento rok výrazne ovplyvnila pandémia nového koronavírusu a s ňou súvisiace vládne opatrenia. Napriek tomu sa vďaka mimoriadnej letnej sezóne krivka návštevnosti oproti minulému roku mierne zdvihla.

„Čísla boli vyššie než pred pandémiou. V júli a auguste prešlo bránami hradu napriek prísnym hygienickým opatreniam až 70 315 návštev­níkov, čo je takmer o 6400 ľudí viac ako minulý rok a bezmála o 2700 návštevníkov viac ako v roku 2019, kedy Trenčiansky hrad zaznamenal rekordnú návštevnosť,“ uviedol Martinisko.

Ako dodal, na návštevu Trenčianskeho hradu majú záujemcovia posledné dva dni v tomto roku, od 1. januára bude hrad až do odvolania zatvorený.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to vyzeralo priamo na hrade.

FOTO: Na Trenčianskom hrade privítali v stotisíceho návštevníka v roku 2021
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM