Rôzne Video

Nádherné miesto v srdci Trenčína: Záhrada, ktorá má zvláštne čaro, VIDEO

Starú mestskú záhradu na Mierovom námestí v Trenčíne sprístupnili verejnosti i cez víkend. Nachádza blízko Farských schodov.

Zdroj: TASR/Gabriela Stoklasová

Pôvodne zanedbaný priestor v srdci Trenčína na Mierovom námestí sa postupne zmenil na dejisko kultúrnych podujatí, divadielok pre deti či prednášok. Záhradu Centra pre rodinu mohli v sobotu záujemcovia navštíviť i v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad.

Zvláštne čaro

Záhrada Centra pre rodinu sa nachádza v tesnom dotyku s kultúrnou pamiatkou Farské schody, ktoré sú prístupovou cestou k Trenčianskemu hradu. Ide o starú mestskú záhradu, ktorá je súčasťou domu postaveného v 18. storočí. V objekte v súčasnosti sídli Centrum pre rodinu, zastrešujúce kreatívnych, aktívnych ľudí a dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a talenty podpore rodín.

Záhrada už prešla čiastočnou obnovou. „Naša záhrada má zvláštne čaro, pretože je obkolesená z jednej strany i zhora hradbami, zároveň ju máme teraz cez jeseň krásnu listnatú a farebnú. Je to veľmi pekný pohľad,“ priblížila dobrovoľníčka Marika Hatalová.

Otvorené

Priestor je otvorený i mimo podujatia, počas pracovného týždňa podľa nej až do 18.00 h. „Chodia sem väčšinou okoloidúci turisti alebo študenti, ktorí idú do školy, strávia tu nejaký čas alebo potom mamičky s deťmi. Môžu si u nás posedieť, porozprávať sa, zahrať si hry, za dobrovoľný príspevok si aj nejakú kávičku objednať,“ spomenula dobrovoľníčka.

Starú mestskú záhradu navštívila Monika, ktorá využila i možnosť tvorivých dielní. „Prišla som sem preto, lebo to patrí k žene – tvoriť, mám potrebu niečo robiť. Oslovilo ma doniesť si do domu niečo pekné, čo som vytvorila pre moje potešenie a potešenie druhých,“ priblížila. Monika do záhrady podľa svojich slov prišla po prvý raz a očarila ju tak, že jej návšteva určite nebude poslednou.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si, ako to tam vyzerá.

OBRAZOM: Víkend otvorených parkov a záhrad v Trenčíne
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM