Rôzne

Nápor na trenčiansku nemocnicu: Pľúcne ventilácie sú neprežite vyťažené

Covidové lôžka vo Fakultnej nemocnici Trenčín zažívajú neustály nápor. Ako je to so zdravotníkmi a očkovaním?

Ilustračný obrázok k článku Nápor na trenčiansku nemocnicu: Pľúcne ventilácie sú neprežite vyťažené
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín je momentálne hospitalizovaných 154 pacientov s ochorením COVID-19. V porovnaní s minulým týždňom ich počet stúpol o štyroch. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

Nepretržite vyťažené

Lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou sú podľa nej permanentne naplno vyťažené.

„Pre pacientov s ochorením COVID-19 máme vyčlenených 169 lôžok, voľných je 15 lôžok. Nemocnica disponuje 38 zariadeniami na umelú pľúcnu ventiláciu. Rozmiestnené sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti, oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a na covid OAIM, kde je 14 ventilovaných lôžok pre pacientov s novým koronavírusom. Tie sú v tomto období nepretržite vyťažené,“ doplnila hovorkyňa.

Zdravotníci a očkovanie

Pre ochorenie COVID-19, prípadne pre karanténu, je aktuálne vyradených z pracovného procesu 96 zamestnancov nemocnice (pokles o siedmich). Z nich je desať lekárov, 43 zdravotných sestier a 43 ostatných zdravotníckych pracovníkov.

Od začiatku očkovania podal vakcinačný tím FN Trenčín už takmer 36 000 dávok vakcíny, 21 512 osôb dostalo prvú vakcínu a 14 463 osôb druhú. „V mestskej športovej hale sme podali 8 930 vakcín, prostredníctvom výjazdovej očkovacej skupiny 2 949 vakcín a zvyšok v našom vakcinačnom centre,“ uzavrela Holecová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM