Rôzne

Vnútroblok na Sihoti prejde veľkou zmenou: Čo všetko tam pribudne? VIZUALIZÁCIE

V Trenčíne sa na budúci týždeň začne revitalizácia vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Takto by mali vyzerať práce.

Ilustračný obrázok k článku Vnútroblok na Sihoti prejde veľkou zmenou: Čo všetko tam pribudne? VIZUALIZÁCIE
Zdroj: Mesto Trenčín

Obnova zelene, nový mobiliár, detské hracie zariadenia, drobná architektúra, zrekonštruované chodníky a nové LED osvetlenie budú výsledkom rekonštrukcie vnútrobloku na trenčianskom sídlisku Sihoť, ktorý je vymedzený ulicami Šoltésovej, Považská a Gagarinova. S revitalizáciou územia s rozlohou takmer jeden hektár začnú na budúci týždeň.

Ako informovalo mesto Trenčín na svojej webovej stránke, územie dnes tvoria najmä trávnaté plochy s krovinami a stromami, je tu asfaltová športová plocha, torzá detských ihrísk a ich dosluhujúcich zariadení, sústava chodníkov a pozostatky drobnej architektúry. Celý priestor je nevyhovujúci a zastaraný.

Mesto na základe dendrologickej analýzy vyrúbalo vo vnútrobloku nevyhovujúce dreviny, odstránenú zeleň nahradí výsadba, zelene by malo byť v priestore viac ako doteraz. Mesto vysadí 25 nových stromov vrátane okrasných čerešní, pribudne takmer 800 kríkov, ktoré budú tvoriť živý plot. Trvalkové zmesi v kombinácii s okrasnými trávami budú tvoriť spolu takmer 1 800 rastlín a vysadia aj 85 cibuľovín. Pribudne tiež nový trávnik.

Celková investícia do revitalizácie bude takmer 444 000 eur. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (85 percent) a zo štátneho rozpočtu SR (10 percent). Zvyšných päť percent doplatí mesto zo svojho rozpočtu. Revitalizáciu by mali dokončiť za sedem mesiacov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto parádne by to malo vyzerať.

Vnútroblok na Sihoti medzi ulicami Šoltésovej, Považská a Gagarinova sa zmení
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM