Tlačové správy

Ochutnávky v tajomnom podzemí a omnoho viac: HRÁME O LÍSTKY na Kremnickú slávnosť vína!

Osem gotických pivníc v historickom centre Kremnice sa premení na unikátny vínny festival. Pozrite, aké jednoduché je vyhrať vínne pasy...

Ilustračný obrázok k článku Ochutnávky v tajomnom podzemí a omnoho viac: HRÁME O LÍSTKY na Kremnickú slávnosť vína!
15
Galéria
Foto: Ivan Čillík / Zdroj: RINGBÜRGER

Hradbami lemované mestečko uprostred Slovenska ponúkne počas jesennej soboty festival plný najlepšieho vína a ožívajúcej histórie. 17. novembra Kremnica oslavuje 690. výročie založenia mesta Karolom Róbertom z Anjou a Kremnická slávnosť vína bude po druhý raz jeho súčasťou.

Tajomné kremnické podzemie

O 15:00 hod. otvorí svoje brány 8 gotických pivníc na Štefánikovom námestí, v ktorých sa predstavia jednotliví vinári zo všetkých vinohradníckych oblastí Slovenska, ale aj Moravy, Nemecka a Talianska, Rakúska a Portugalska. Prehľadná mapka v tlačenom sprievodcovi návštevníkov jednoducho naviguje, ako sa do pivníc k vinárom dostanú.

Kvalitné vína sú samozrejmosťou, čaro Kremnickej slávnosti vína ale dodávajú práve priestory, v ktorých môžu návštevníci lahodné moky ochutnávať. Väčšina priestorov pod historickým centrom bežne sprístupnená nebýva.

,,Oproti minulému ročníku tak otvoríme o dve pivnice viac, prezentovať sa bude aj viac vinárov a pre veľký záujem zvyšujeme aj počet vstupeniek na 500," vysvetľuje organizátor podujatia Martin Varhaňovský.

Cena základného vínneho pasu v predpredaji je 17€ ( v deň podujatia bude cena 23€). V cene pasu je zahrnutá taška na krk s pohárom s logom akcie, samotný vínny pas s popisom vinárstiev a charakteristikami vzoriek vín a 15 ks Ringbürgerových toliarov v hodnote 0,50€/ks. Ceny degustačných vzoriek budú 1,2 alebo 3 toliare podľa ceny vína. Ďaľšie toliare bude možné si dokúpiť počas akcie v Informačnom centre mesta, alebo u označených predajcov priamo v pivniciach.

Dobroty od farmárov aj stredoveká krčma

Novinkou tohtoročného vínneho festivalu bude jedinečná výstava zbierky známok kremnického rodáka Patrika Febena s motívom vína pod názvom „Víno na obliznutie“. Výstavu otvoria o 15:00 hod. vo vstupnej sieni Radnice.

,,Počas akcie sa tradične o dobrú náladu v pivniciach postará miestna ľudová hudba Majerovci a dobová kapela Huncfut. V pivnici č. 3 pod Radnicou sa vrátite v čase v stredovekej krčme. Po skončení slávnosti vína o 20.00 hod si v pôsobivej kočiarni mestského úradu môžete koncertom zaspomínať na legendu Johna Lennona prostredníctvom kapely Working Class Hero," približuje Varhaňovský. Keďže k dobrému vínu patrí dobré jedlo, súčasťou slávnosti budú aj gastrošpeciality od miestnych farmárov priamo v pivniciach a tematické menu bude mať pripravené aj reštaurácia na námestí.

Nenechajte si nič ujsť! Vinárov a pivnice budú organizátori priebežne predstavovať na Facebooku.

Súťažíme o vínne pasy

Aj vám už tečú slinky na lahodné vínka? Skúste šťastie a získajte vínne pasy na Kremnickú slávnosť vína za jedinú odpoveď.

Súťažná otázka: V koľkých gotických pivniciach sa bude ochutnávať víno na Kremnickej slávnosti vína 2018?

Súťaž bola ukončená. Zapojením sa do súťaže ste súhlasili s podmienkami súťaže.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: RINGBÜRGER
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM