Rôzne

Bojnice idú do toho: Vyhlásili súťaž na stavbu, ktorá vyvolala polemiku

Mesto Bojnice vyhlásilo súťaž na výstavbu telocvične v areáli školy, ktorá má mať prvky športovej haly.

Ilustračný obrázok k článku Bojnice idú do toho: Vyhlásili súťaž na stavbu, ktorá vyvolala polemiku
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Bojnická samospráva vyhlásila súťaž na vybudovanie telocvične v areáli miestnej základnej školy. Novostavba by mala stáť približne 1,7 milióna eur, časť financií na ňu chce získať z Fondu na podporu športu.

Náklady

Jednopodlažná športová telocvičňa so zázemím bude slúžiť pre miestnu základnú školu s materskou školou a športové kluby, prevádzkovo bude prepojená so šatňami hádzanárskeho klubu, priblížilo mesto vo vestníku verejného obstarávania.

Náklady na vybudovanie objektu odhadla samospráva na 1 464 636,73 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 1. apríla. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia ponúknutá cena.

Polemika

Výstavba objektu vyvolala v meste polemiku, s projektom v navrhovanom rozsahu nesúhlasí vedenie, ako ani architekt mesta. Podľa samosprávy je problémom vysoká cena, chýbajúca dopravná infraštruktúra a objekt má podľa nej skôr účel športovej haly. Architekt Miloslav Šimánek zámer zase označil za väčší, ako sú potreby školy.

Časť mestských poslancov výstavbu telocvične odôvodňuje nedostatočným zázemím pre žiakov, ako i zriadením športových tried, pričom športovisko podľa nich plánuje vybudovať mesto dlhodobo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM