Rôzne

Koronavírus objavili i medzi hornonitrianskymi baníkmi: Fáranie stopku nedostalo

Prevádzku Hornonitrianskych baní Prievidza v podzemí dôsledky plošného testovania neohrozili. Prijali však opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus objavili i medzi hornonitrianskymi baníkmi: Fáranie stopku nedostalo
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nepretržitú prevádzku v podzemí na pracoviskách Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) v dôsledku celoplošného testovania na COVID-19 neprerušili aj napriek nižšiemu počtu fárajúcich baníkov. V dôsledku pozitívneho výsledku testu neprišlo v pondelok (2.11.) do práce 143 zamestnancov, z toho polovica z pracovísk v bani, informovala v stredu tlačová hovorkyňa spoločnosti Adriana Siváková.

„Na vzniknutú situáciu sme reagovali zmenami v organizácii a riadení prác v podzemí. Chýbajúci počet zamestnancov na ťažbe uhlia dopĺňame o baníkov z pracovísk, ktoré bolo možné dočasne pozastaviť,“ priblížila Siváková.

V baniach podľa nej naďalej platí prísny režim preventívnych a hygienických štandardov, pred nástupom do práce požaduje spoločnosť od zamestnancov preukázanie sa certifikátom o negatívnom výsledku testu a zabezpečuje meranie telesnej teploty pri vstupe do areálu.

„Samozrejmosťou je aj zvýšená dezinfekcia dopravných nádob ťažného stroja a osobných vozov pre dopravu baníkov do podzemia po každom fáraní, ako aj dezinfekcia spoločných priestorov, sociálnych zariadení, kúpeľní a ostatných rizikových miest," dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM