Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Výsledky testovania sú vonku: Okres Prievidza medzi TOP 10 najhoršími

Prvé kolo celoplošného testovania je za nami. Aká je miera pozitivity v okresoch Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Partizánske?

Ilustračný obrázok k článku Výsledky testovania sú vonku: Okres Prievidza medzi TOP 10 najhoršími
13
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Miera pozitivity v rámci víkendového (31.10.-1.11.) celoplošného testovania na COVID-19 v okrese Prievidza presiahla takmer dvojnásobne celoslovenský priemer. V okresoch Partizánske a Bánovce nad Bebravou sa blížila k dvom percentám. Vyplýva to zo štatistiky Úradu vlády SR.

Čísla v okresoch

V okrese Prievidza dosiahla miera pozitivity 2,04 percenta, čo by bolo piate najvyššie číslo na Slovensku. Podľa informácií rezortu obrany je to však 1,96 percenta, čiže 8. miesto na Slovensku.

V okrese Bánovce nad Bebravou to bolo tiež 1,96 percenta (8. miesto na Slovensku) a v okrese Partizánske 1,86 percenta.

Pre zvýšený výskyt ochorenia COVID-19 hygienici nariadili v okresoch Prievidza a Partizánske mimoriadne prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu na materských školách, prvom stupni základných a špeciálnych škôl. Opatrenie, ktorého cieľom je zamedziť šíreniu nového koronavírusu, potrvá od utorka 3. novembra do štvrtka 5. novembra vrátane.

Druhé kolo

Druhé kolo celoplošného testovania obyvateľstva bude, avšak okresy s počtom pozitívnych prípadov nižším ako 0,7 percenta dostanú výnimku. Rozhodol o tom ústredný krízový štáb na pondelkovom zasadnutí, o výsledku informoval premiér Igor Matovič (OĽANO). Testovanie sa nemá týkať 25 okresov a tiež Bratislavy a Košíc.

Druhé kolo by sa tak malo týkať aj okresu Prievidza, keďže je nad hranicou 0,7 percenta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM