Rôzne

Odvolaný prednosta Okresného úradu Prievidza: V ničom som nepochybil

Bývalý prednosta Okresného úradu (OÚ) v Prievidzi Pavol Jusko, ktorého vláda odvolala z postu, tvrdí, že vo svojej funkcii nepochybil.

Ilustračný obrázok k článku Odvolaný prednosta Okresného úradu Prievidza: V ničom som nepochybil
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vo svojom stanovisku uviedol, že upozorňoval na nekorektnú činnosť úradu, požadoval dodržiavanie zákonov a predpisov, ako i vykonanie kontroly na OÚ.

„Chránil som verejný záujem, dodržiavanie právnych noriem a zákonov, efektívnosť využívania verejných zdrojov, nestrannosť a profesionalitu pri rozhodovaní zamestnancov štátnej správy na OÚ v Prievidzi,“ vyhlásil ďalej Jusko. Ten podľa svojich slov okrem iného na podnet Najvyššieho kontrolného úradu SR požadoval vykonanie kontroly na pozemkovom a lesnom odbore OÚ, na ktorom mohlo podľa neho dochádzať k porušeniu zákona.

Vláda odvolala Juska koncom novembra po štyroch mesiacoch vo funkcii. Podľa Ministerstva vnútra SR nebolo jeho pôsobenie v súlade s kritériami a princípmi, ktoré sú kľúčové pre vládny kabinet.

Odvolaný prednosta v tejto súvislosti vo vyhlásení tvrdí, že kľúčovými kritériami a princípmi má byť to, aby prednostovia nekonali a boli ticho.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM