Krimi

Prievidzská vyšetrovateľka obvinila muža: Udrieť a okradnúť mal vlastnú matku

Polícia v Prievidzi za vydieranie, lúpež a vyhrážanie obvinila muža, ktorému hrozí 12 rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzská vyšetrovateľka obvinila muža: Udrieť a okradnúť mal vlastnú matku
Zdroj: Dnes24.sk

Trest odňatia slobody až na 12 rokov hrozí 31-ročnému mužovi, ktorý sa mal vyhrážať svojej matke a aj ju fyzicky napadnúť. Muža prievidzská policajná vyšetrovateľka obvinila zo zločinu vydierania, zločinu lúpeže a prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

„Obvinený muž mal žiadať od matky peniaze. Po tom, ako mu ich odmietla dať, ju mal udrieť. Syn mal po niekoľkých dňoch opätovne žiadať od svojej matky ďalšie peniaze. Keď mu povedala, že žiadne nemá, mal ju donútiť ísť z miesta ich spoločného bydliska k bankomatu," opísala Adámiková.

Muž mal pri bankomate matku pod hrozbou násilia donútiť, aby peniaze vybrala a dala mu ich, čo aj zo strachu urobila. „O dva dni neskôr mal matke priniesť jej notebook s tým, že mal žiadať o prístupy na účet. Po tom, ako mu toto odmietla, ju mal fyzicky napadnúť. Zranenia ženy si našťastie nevyžiadali práceneschopnosť," doplnila.

Žena mala po viacerých útokoch od svojho syna vážnu obavu o svoj život a zdravie. Podarilo sa jej z bytu ujsť na ulicu, policajti následne muža obmedzili na osobnej slobode. Vyšetrovateľka podala podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, ktorý sudca akceptoval. „Za uvedený skutok v prípade preukázania viny hrozí obvinenému v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala Adámiková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM