Rôzne

Starostlivosť o deti chcú zlepšiť: V Prievidzi pribudnú nové detské jasle

Prievidzská radnica vybuduje v materskej škole Mišúta mestské detské jasle. Prinášame viac o plánoch.

Ilustračný obrázok k článku Starostlivosť o deti chcú zlepšiť: V Prievidzi pribudnú nové detské jasle
Zdroj: TASR

Samospráva Prievidze plánuje vybudovať mestské jasle. Rozvoj služieb starostlivosti o deti do troch rokov chce dosiahnuť rekonštrukciou pavilónu materskej školy (MŠ) na ulici A. Mišúta. Cez verejnú súťaž hľadá dodávateľa prác.

Cieľ projektu

„Hlavným cieľom projektu je vytvoriť podmienky na súlad rodinného a pracovného života obyvateľov mesta a lepšie začlenenie sa žien s deťmi do troch rokov na trh práce. Vybudovaním zariadenia sa tak bude komplexne riešiť starostlivosť o deti v predškolskom veku na území mesta,“ informoval pred časom hovorca mesta Michal Ďureje.

Zariadenie bude mať podľa neho kapacitu 20 detí, projektom samospráva sleduje i zníženie energetickej náročnosti objektu, kde budú jasle sídliť. V rámci projektu zabezpečí úpravy objektu MŠ, nutnosťou bude i prístavba kočikárne. „Súčasťou projektu budú aj stavebné úpravy a rekonštrukcia priestorov sauny s ochladzovacím bazénom a ich príslušenstvom, ktoré si mesto uhradí z vlastných zdrojov. Počítame i s úpravou detského ihriska s umiestnením herných prvkov a dotvorením priestoru novou výsadbou,“ priblížil Ďureje.

Financovanie

Náklady na rekonštrukciu pavilónu samospráva odhadla na 460 269,70 eura bez dane z pridanej hodnoty. Svoje ponuky môžu firmy predkladať do 5. októbra. Kritériom pre výber víťaza súťaže je najnižšia cena.

Na realizáciu svojho zámeru získala radnica financie z integrovaného regionálneho operačného programu. Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 494 609,89 eura, nenávratný finančný príspevok 469 879,40 eura.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM