Samospráva Komunálne voľby

Prvé sľuby nového primátora Bánoviec nad Bebravou: Priority Róberta Gašparíka

Nový primátor Bánoviec nad Bebravou sa chce zamerať na rozvoj mesta. Takéto sú jeho úvodné myšlienky.

Ilustračný obrázok k článku Prvé sľuby nového primátora  Bánoviec nad Bebravou: Priority Róberta Gašparíka
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Novozvolený primátor Bánoviec nad Bebravou Róbert Gašparík (Hlas-SD, Smer-SD) chce pripraviť mesto na ťažké časy aj v súvislosti s energetickou krízou, zamerať sa však chce i na jeho rozvoj. Uviedol to v nedeľu v reakcii na výsledky sobotných (29. 10.) komunálnych volieb.

„Výsledok volieb prijímam s pokorou, určite ho beriem ako záväzok. Momentálna doba je ťažká, ako sa hovorí, teraz budeme skôr iba svietiť a kúriť. Keď však toto prekonáme, budeme sa orientovať na plány, ktoré sú, aby sa mesto posunulo ďalej," skonštatoval Gašparík.

Mohlo by vás zaujímať

Budúci primátor sa chce v budúcom volebnom období podľa svojich slov zamerať na otázku bytov, ďalšiu výstavbu i priniesť väčšie možnosti vyžitia pre obyvateľov. V Bánovciach nad Bebravou podľa Gašparíka chýba aj domov sociálnych služieb, jediný, ktorý v meste je, spravuje Trenčiansky samosprávny kraj, preto sa chce zamerať aj na výstavbu mestského.

„To budú určite naše priority," podotkol.

Podnikateľ Gašparík uspel spomedzi siedmich kandidátov na post primátora. Vo voľbách získal 31,70 percenta všetkých odovzdaných platných hlasov. Volebná účasť v Bánovciach nad Bebravou dosiahla 40,23 percenta.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM