Krimi Video

Známa kauza blokovanej sanitky na súde v Trenčíne: Čo na to znalec? VIDEO a FOTO

Na Okresnom súde v Trenčíne sa začalo pojednávanie v známej kauze vodiča blokujúceho sanitku, ktorá viezla pacientku do trenčianskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Známa kauza blokovanej sanitky na súde v Trenčíne: Čo na to znalec? VIDEO a FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Na Okresnom súde (OS) v Trenčíne sa vo štvrtok začalo pojednávanie v kauze Borisa Z. z Partizánskeho, ktorý mal v máji 2016 osobným autom blokovať medzi Bánovcami nad Bebravou a Trenčínom cestu sanitke. Muž, ktorý nedisciplinovanou jazdou ohrozil vozidlá vo svojom jazdnom pruhu, ako aj vozidlá, ktoré jazdili v protismere, čelí obvineniu zo všeobecného ohrozenia.

Boris Z. mal brániť sanitke so zapnutou sirénou v plynulom prejazde niekoľko kilometrov. Z jeho jazdy existuje video. Nakrútila ho posádka RZP, ktorá viezla pacientku do trenčianskej nemocnice. Video na sociálnych sieťach vyvolalo búrlivé reakcie. Vodič argumentoval, že chcel rýchlou jazdou so zapnutými výstražnými svetlami upozorniť ostatných vodičov na prichádzajúcu sanitku a uľahčiť jej cestu. V rovnakom zmysle vypovedal aj vo štvrtok na hlavnom pojednávaní.

Podľa znalca z odboru dopravy Milana Holéciho jazdou pred sanitkou došlo pri vysokej rýchlosti k výrazným ohrozeniam. „Pri takých vysokých rýchlostiach môže byť akákoľvek kolízia veľmi tragická v hustej premávke, aká je na ceste I/9. Technicky sa správal veľmi neprimerane, zle, kolízne a veľmi rizikovo, jeho jazda bola veľmi nebezpečná. Vodič musí sanitke umožniť plynulý prejazd tým, že zastaví, alebo zníži rýchlosť. Nesmie sa ani zaradiť za žiadne vozidlo s právom prednostnej jazdy,“ zdôraznil znalec s tým, že ostatní vodiči zastavili a umožnili prejazd sanitky.

Sudca Okresného súdu v Trenčíne vydal v januári tohto roku trestný rozkaz, ktorým ho uznal vinným z prečinu všeobecného ohrozenia. Previnilcovi sudca uložil 18-mesačný trest odňatia slobody. Uložil mu tiež trest deväťročného zákazu viesť motorové vozidlá. Proti verdiktu sa muž odvolal, v kauze tak rozhoduje OS Trenčín, ktorý vo štvrtok odročil pojednávanie na február budúceho roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: Dnes24.sk
Súdne pojednávanie v kauze vodiča blokujúceho sanitku
5
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM