Rôzne

Reakcia z trenčianskej väznice: Ficove slová o pokuse o samovraždu sú nepravdivé

Zbor väzenskej a justičnej stráže v žiadnom z ústavov neeviduje pokus o samovraždu, ani v Trenčíne. Reagovali tak na slová Roberta Fica.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia z trenčianskej väznice: Ficove slová o pokuse o samovraždu sú nepravdivé
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Žiadny ďalší obvinený z korupcie v rámci akcií Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sa nepokúsil v uplynulých dňoch o samovraždu. Konštatuje to Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v súvislosti so stredajšími vyjadreniami lídra Smeru-SD Roberta Fica. Prezentované informácie predsedu opozičnej strany označil ZVJS za nepravdivé.

„V Nemocnici pre obvinených a odsúdených a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Trenčín sa aktuálne nenachádza žiadny obvinený, ktorý by sa mal údajne v uplynulých dňoch pokúsiť o samovraždu a je obvinený z korupčných akcií NAKA,“ uviedla Katarína Nováková, riaditeľka odboru komunikácie Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

Zároveň podotkla, že zbor v uplynulých dňoch neeviduje ani v jednom ústave takýto pokus o samovraždu.

Robert Fico na stredajšej tlačovej konferencii položil ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) okrem iného otázku, či je pravda, že „ďalší z obvinených v citlivých kauzách sa pokúsil o samovraždu a je hospitalizovaný v Trenčíne“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM